Verschil tussen prive en openbare school

Klassegrootte
De grootte van de klas is een van de grootste verschillen tussen openbare scholen en particuliere scholen. De klasgrootte in stedelijke openbare scholen kan zo groot zijn als 25 tot 30 leerlingen (of meer), terwijl de meeste particuliere scholen hun klasgrootte dichter bij een gemiddelde van 10 tot 15 leerlingen houden, afhankelijk van de school.

Sommige privéscholen publiceren een leerling-tot-docent verhouding, naast, of soms in plaats van, een gemiddelde klassengrootte. De verhouding student-docent is niet hetzelfde als de gemiddelde grootte van een klaslokaal, aangezien de verhouding vaak deeltijdse leerkrachten omvat die als leerkracht of vervanger kunnen dienen, en soms omvat de verhouding zelfs niet-onderwijzende faculteiten (beheerders, coaches en zelfs slaapzaalouders) die deel uitmaken van het dagelijkse leven van de leerlingen buiten het klaslokaal.

Veel particuliere scholen met kleine klassen bieden keuzevakken, wat betekent dat je kind persoonlijke aandacht krijgt en de mogelijkheid om bij te dragen aan discussies in de klas die het pleeggezin leren.

Kleinere klassen betekenen ook dat de leerkrachten de leerlingen langere en ingewikkeldere opdrachten kunnen geven, omdat de leerkrachten niet zoveel werkstukken hebben om te beoordelen. Zo schrijven studenten op veel academische, uitdagende privé-scholen als junior en senioren 10 tot 15 pagina’s werkstukken.

Voorbereiding van de leerkrachten
Terwijl de leraren van openbare scholen altijd gecertificeerd moeten zijn, hebben privé-schoolleraren vaak geen formele certificering nodig. Desalniettemin zijn veel van hen experts op hun vakgebied of hebben ze een master- of zelfs doctoraatsdiploma. Hoewel het erg moeilijk is om docenten van openbare scholen te verwijderen, hebben privé-schoolleerkrachten over het algemeen contracten die elk jaar kunnen worden verlengd.

De houding van de studenten
Omdat particuliere scholen vaak selectieve toelatingsprocessen hebben, zijn ze in staat om studenten te kiezen die zeer gemotiveerd zijn. Veel privé-schoolleerlingen willen leren, en uw kind wordt omringd door klasgenoten die academische prestaties als wenselijk beschouwen. Voor studenten die niet genoeg worden uitgedaagd op hun huidige school, kan het vinden van een school vol met zeer gemotiveerde studenten een grote verbetering zijn in hun leerervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *